15-jarige scholier Sarasvatischool heeft gaspistool in schooltas

Na verkregen informatie dat een leerling een gaspistool naar school zou hebben meegenomen, voerde de schoolleiding van de Sarasvati School te Wanica vrijdag 27 januari een tassencontrole uit in alle schoollokalen.

Tijdens deze controle stuitte zij op een gaspistool, dat de 15-jarige leerling B.S. bij zich had. Volgens de jongen is het gaspistool van zijn broer, die diverse keren zijn schooltas had geleend en het pistool waarschijnlijk in zijn schooltas was vergeten.

De buurtmanager van het ressort De Nieuwe Grond, de agente van politie 1e klasse Rafaëlla Wouter, ging de school aan voor nader onderzoek. De broer werd aangezegd zich op de school te melden. Hierna werden B.S. en zijn broer B.A. (22) overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond.

Er werden door de buurtmanager Wouter afzonderlijke gesprekken gevoerd met zowel de ouders als de broers. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden de broers heengezonden, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdagavond 27 januari.

error: Kopiëren mag niet!