Standhoudster Vesida: “De verkoop langs de straat gaat moeilijker” 

Enkele standhouders die in het centrum van Paramaribo hun producten aan de straat verkopen, laten vaak weten dat de verkoop slecht gaat. “Dan, wat moeten wij zeggen, die helemaal buiten de stad meedoen met de verkoop”, zegt Vesida in gesprek met Dagblad Suriname.

Zij verkoopt langs de straat voor haar huis. Vesida geeft verder aan, dat haar man dagelijks in de stad is voor zijn werk en dat hij de kinderen brengt en ook haalt, dus haar man en de kinderen zijn pas in de middag thuis.

“Ik besloot om mijn kinderen in de stad op school te zetten, nu via zijn werk gaat het makkelijk. Via zijn werk worden de kinderen met de schoolbus opgehaald op school en worden zij gezet bij de oppas. Als mijn man de nachtdienst draait slapen de kinderen bij de oppas of haal ik ze op zolang ik kan. Ik kan dat vaak niet doen, omdat ik ook niet vrij kan bewegen, omdat ik ook op mijn vader let die bedlegerig is”, zegt Vesida.

“Het leven is echt moeilijk, maar ik doe het liever even zo. Als de kinderen hier naar school gaan, dan gaan zij te vrij zijn, of willen helpen en ik heb liever dat zij leren en het beste van hun leven maken. De kinderen weten wel op zichzelf te letten en kunnen van alles, maar ik heb liever dat zij hard hun best doen om iets goeds te worden dan zo te struggelen als hun moeder.” Vesida verkoopt vruchten en groenten soorten voor de deur.

“Ik heb tot nu toe niet kunnen zeggen, dat ik een vlotte verkoop heb gehad. Ja, met vruchtensoorten als het seizoen er is, gaat het wel snel op, maar wat andere dingen betreft zit ik soms dagen ermee. Ik heb het geluk nog dat de aardvruchten die ik verkoop nog een paar dagen kan houden, maar de bladgroenten moet ik dagelijks wegdoen. De enige mensen die bij mij kopen zijn de mensen die dagelijks van het werk naar huis gaan. Om in de binnenstad mee te doen met de verkoop kan ik even niet. met de benzineprijs gaat het moeilijk zijn”, zegt Vesida. 

“Ik ben van plan wel meer dingen te verkopen, maar kijk daarnaast ook of ik mee kan doen met de verkoop in het centrum. Ik heb plannen, maar weet niet of ik die moet realiseren met deze hele situatie. Ik hoop alleen, dat het iets makkelijker wordt want het leven is veels te moeilijk geworden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!