Parlementarier Sampie (ABOP): “President houdt zich teveel bezig met wissewasjes”

Coalitiegenoten blijven elkaar bekogelen 

ABOP-parlementariër Edgar Sampie is van mening, dat president Chan Santokhi zich teveel bezighoudt met kleinigheden. Hij noemde ze wissewasjes. Volgens de jonge politicus moet het staatshoofd zich bezighouden met het sturen van het land. Maar, volgens hem gebeurt dat onvoldoende. 

Eerder keurde Sampie ook presidentiële commissies af. Volgens hem worden hiermee ABOP-ministeries gedwarsboomd. De parlementariër beklaagde zich ook over het tekort aan middelen voor onder andere het ministerie van Justitie en Politie. Sampie is voorzitter van de Vaste Commissie Justitie en Politie in de Assemblee. HIj vindt dat het ministerie onvoldoende middelen krijgt vanuit het ministerie van Financiën. Dit heeft een negatief effect op de bestrijding van de criminaliteit, zo stelde de parlementariër in het programma ABC Actueel. 

In hetzelfde programma vroeg Sampie zich af vanwaar de president met het idee komt brandweerwagens in India te kopen terwijl er geen geld is in Suriname voor voertuigen. 

Kanttekeningen bij commissies

Alhoewel de ABOP en VHP samen de regering vormen is er over en weer vaak kritiek. VHP-parlementariërs nemen vaak ABOP-ministers onder vuur in de Assemblee. Omgekeerd is er vanuit de ABOP-banken vaak kritiek op onder andere de ministeries van Financiën en Openbare Werken en de president zelf.

Zo vroeg Sampie zich eind vorig jaar af wat het doel is van de commissie Grondzaken van de president en plaatste ook kanttekeningen bij de samenstelling daarvan. Dit stelde de jonge politicus via social media.

Hij schreef: “Gister heeft president een meldpunt grondproblemen voor advies en begeleiding geïnstalleerd. Weer zo een commissie zonder meerwaarde en slechts om belangen te verdedigen. Weer een set om een niet VHP minister te dwarsbomen bij acties tegen grootgrondbezitters, die hun verkregen gronden niet beheren of kunnen beheren. Die wachten om te verkavelen en te verkopen voor het arme volk. Zal dat woord niet meer gebruiken, maar kijk wie in die commissie zit”, aldus de parlementariër. 

error: Kopiëren mag niet!