“Mijn salaris, daar heb ik hard voor gewerkt, het is geen cadeau!”

Enkele mensen hebben de redactie van Dagblad Suriname benaderd naar aanleiding van een bekendmaking via social media van het ministerie van Financiën en Planning dat salarissen zijn gestort. 

“Een salaris waarvoor ik hard heb gewerkt, is daar een reden voor om met veel opschepperij bekend te maken dat het is gestort?”. vraagt Rudie zich af. Hij zegt, dat het ministerie van Financiën en Planning met heel veel blijdschap bekend maakt, dat de salarissen zijn gestort, alsof het een grote verrassing is. 

“De mensen hebben keihard gewerkt en het zou iets zijn als elk bedrijf nu aangeeft wanneer de salarissen zijn gestort. Het is automatisch. Na werken volgt het welverdiende loon”, zegt hij in gesprek met Dagblad Suriname.

Hij ergert zich vreselijk omdat hij vindt dat het geen cadeau is. Het is leuk dat het gedaan wordt, maar de belangrijke dingen die juist aangepakt moeten worden, worden juist niet aangepakt en daarover verneemt de gemeenschap niets. “Je maakt zoveel lawaai dat het geld is gestort, om daarna toch toe te zitten kijken hoe de bevolking met een lege zak rondloopt na twee tot drie dagen. Dit vanwege het feit dat men heel wat moet neertellen bij het doen van inkopen.”

Het kan anders

Rudie vindt dat het al genoeg zou betekenen, dat de mensen gewoon weten dat ze een bepaalde dag hun salaris mogen gaan ontvangen. De meldingen worden de laatste tijd ook via internet banking gedaan. De overheid kan zich beter focussen op het beleid. Daar valt veel te doen. Men merkt dat ook dagelijks op. “De rest mogen ze gerust aan de mensen zelf overlaten. Ze is tot noch toe ook de enige werkgever die het zo wereldkundig bekend maakt dat hun ambtenaren mogen gaan ontvangen”, zegt hij afsluitend.

GW

error: Kopiëren mag niet!