Marihuana snoepjes zijn verleidelijk, maar kunnen gezondheidsschade veroorzaken

In de samenleving gaan berichten de ronde, dat er marihuana snoepjes in de omloop zijn. De snoepjes zijn niet legaal en daarom ook niet gewoon te verkrijgen in de Chinese winkel op de hoek van de straat in de verschillende buurten. Ze kunnen achteraf wel aangeboden worden door vrienden en ook door vreemden. Vooral aan kindertjes die graag een snoepje lusten.

Ouders let op!

Burgers roepen ouders op om voorzichtig te zijn en wat extra aandacht te besteden aan het geven van snoep of het negeren van snoepjes die verkregen worden van onbekende of bekende bronnen (mensen). De snoepjes hebben een zware dosis marihuana en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

De veelzijdigheid van de hennepplant is bij velen niet onbekend. Naast de vele cannabis gerelateerde artikelen die te verkrijgen zijn, is er ook een ruim aanbod aan cannabis eten, drankjes en accessoires. Snoepgoed zoals wiet lolly’s, koekjes, chocolade, kauwgom of energiedrankjes zijn daar voorbeelden van. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat er een extract van de cannabis plant aan toe is toegevoegd.

De kleurrijke snoepjes bevatten een hoog gehalte aan THC (marihuana), ze hebben verder een veel hoger en slechter effect op de gezondheid dan het roken van cannabis.

Effecten van het gebruik van marihuana snoepjes

Het doorgaans gebruik maken van deze snoepjes, kan onder meer de ziekte psychoses veroorzaken. Een psychose is een toestand waarin iemand zijn grip op de realiteit kwijt is. Hij ziet of hoort soms dingen die er niet zijn (hallucinaties) en is overtuigd van bepaalde ideeën die niet kloppen (wanen). Het kan ook zijn, dat een kind dingen hoort, ziet, ruikt, proeft of voelt die andere mensen niet ervaren. Het kan ook voorkomen dat een kind ineens denkproblemen heeft; hij of zij kan zich niet meer concentreren op schoolwerk of is vergeetachtig. Voor kinderen kan dit effect erger zijn dan voor oudere mensen, daarom is het van belang dat dit nader moet worden bekeken.

Wetgeving marihuana nog niet af 

In Suriname staan de Assembleeleden nu op het punt om te kijken welke mogelijkheden er bestaan om gebruik van marihuana te legaliseren. Op dit vraagstuk is er echter nog geen concreet standpunt ingenomen vanwege de complexe aard van de situatie, is het goed om dit soort besluiten goed in overweging te nemen alvorens een besluit daarover te nemen. Het is daarom goed om voor nu dat mensen zichzelf en hun naasten beschermen en extra waakzaam zijn als het gaat om dit soort illegale praktijken.

GW

error: Kopiëren mag niet!