Pakittow wil niets meer te maken hebben met oude politiek

“Er is geen eenheid in de coalitie”

Voor Stephano Biervliet, bijgenaamd Pakittow, is een kritiek punt bereikt binnen het politiek landschap van Suriname. Biervliet, bekend als activist, maar ook actief in de politiek als hoofdbestuurslid voor de politieke partij PRO. zegt dat de beloften die de regering aan het volk heeft gemaakt nooit zijn waargemaakt. Ook zou er een einde aan de steeds stijgende koers gemaakt moetem worden. Pakittow vindt dat juist de president als voormalig minister van Justitie “te allen tijde voor de veiligheid moet zorgen, want de criminaliteit is nog nooit zo erg geweest”. Daarnaast hekelt Biervliet het nepotisme en de trips naar het buitenland. “Ook moeten de president en de vicepresident een team zijn die het land bestuurt, maar er is geen eenheid in de coalitie”, somt Pakittow verder op.

Gelijke kansen

Dat de criminaliteit toeneemt is volgens Pakittow te wijten aan het feit dat er onvoldoende werkgelegenheid is in het land. “Niet iedereen krijgt gelijke kansen in Suriname, we werken met ‘names and faces’ en als je niet in een bepaalde partij bent dan krijg je geen werk”, benadrukt Biervliet. “Het wordt tijd dat Suriname voor nieuwe politiek gaat stemmen, want de oude politiek heeft bewezen dat zij de situatie juist erger hebben gemaakt.”

Beter verwacht

Biervliet geeft openlijk toe, dat hij beter had verwacht van de regering. “Omdat wanneer je praat over ex-president Bouterse, over leningen nemen, IMF afkeurt en nu hetzelfde doet, dan moet ik bang voor je zijn.” Pakittow respecteert de groep mensen die zegt dat de huidige regering geen andere keus heeft. “Hun mening telt ook, daarom wonen wij in een democratisch land. We moeten daarnaar luisteren. Nu moeten wij ons richten op het vergroten van onze inkomsten en niet meer om geld te lenen.” Pakittow: “in 2022 heeft de coalitie veel leningen genomen.” Hij zet uiteen dat deze leningen terugbetaald moeten worden en dat het volk dit zal voelen.

Goud

“Het kan daarom niet zo zijn, dat het belangrijkste bezit van Suriname, goud, een particuliere aangelegenheid is. We moeten een staatsgoud in concessie hebben ten behoeve van het land, om alle schulden te betalen, dat is het snelste dat we kunnen doen om nu geld te genereren voor het land. Het reserve goud kunnen we bij de banken zetten, maar nu is alles in handen van particulieren. Er wordt zo gewerkt, omdat er niet voor het land wordt gekozen”, laat Pakittow optekenen.

Koers

De jonge politicus wil niet eens nadenken over de situatie waarbij de koers naar 1 op 40 stijgt. Hij roept op dat mensen en organisaties samenbundelen om het tij te keren. “Een koers van 40 zal grotere nadelige gevolgen hebben, waaronder meer criminaliteit, minder koopkracht, meer ondernemers die hun zaken zullen sluiten en een hogere inflatie. En daarom wil ik niets meer te maken hebben met oude politiek.” Volgens hem is een punt bereikt waarbij jongeren de kans moeten krijgen om leiding te geven aan Suriname. “Het is nu tijd voor nieuw, alle oude gasten moeten weg, laten wij voor nieuw gaan.” Pakittow maakt er ook geen geheim van dat hij tot de gelederen van de politieke partij PRO behoort. “Deze partij zit vol met advocaten die de wetten kennen en snel het kiesstelsel kunnen uitwerken”, deelt hij mee.

Kiesstelsel

Hij merkt verder op. dat het kiesstelsel nog niet is uitgewerkt en nog met de vraag zit wat er gebeurt als het kiesstelsel niet is uitgewerkt. “Gaan dan de verkiezingen door?” wil Pakittow weten. “Want het oude kiesstelsel is afgekeurd.” Voor hem is dit een onduidelijke situatie.

RB     

error: Kopiëren mag niet!