Acteur Alec Baldwin aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin wordt aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag na een schietincident op de set van de film “Rust”. Bij dat incident kwam beeldregisseur Halyna Hutchins om het leven. Ook de persoon die verantwoordelijk was voor de wapens op de set wordt vervolgd.

Op 21 oktober 2021 slaat het noodlot toe op de filmset van de western “Rust” in New Mexico. Alec Baldwin, een van de hoofdrolspelers in de film, speelt een scène waarin hij een wapen trekt. Hij gaat ervan uit dat het wapen onklaar gemaakt is, maar dat blijkt niet het geval. Het wapen gaat af en lost een schot. De kogel raakt regisseur Joel Souza en beeldregisseur Halyna Hutchins. Hutchins sterft aan haar verwondingen.

Volgens openbaar aanklager Mary Carmack-Altwies is er voldoende bewijs om Alec Baldwin en andere leden van de crew van “Rust” te vervolgen. “Niemand staat boven de wet en iedereen verdient gerechtigheid”, zegt ze.

Ze riskeren allebei 18 maanden cel. Assistent-regisseur David Halls heeft een schikking getroffen waarin hij schuldig pleit aan onzorgvuldig gebruik van een dodelijk wapen.

error: Kopiëren mag niet!