Muziekgroep Sabakoe spreekt van geslaagde tour

De populaire Surinaams-Nederlandse kasekogroep Sabakoe blikt terug op een succesvolle December Owru Yari Tour 2022. “Al met al een succesvolle toer geweest. We danken de fans en het Surinaamse publiek voor de geweldige support en de liefde die we ontvingen tijdens de optredens. Jullie waren geweldig”, zegt voorzanger Steven Maayen namens de groep. “Ook de mensen uit het buitenland wil ik danken.”

Al de optredens zijn geslaagd. Als hoogtepunt waren de welkomstparty op tweede kerstdag 26 december 2022, in Courtyard Marriott Paramaribo en de Nieuwjaars-Party op 7 januari op dezelfde locatie.  De mensen hebben ook genoten van de optredens bij de overheidskantoren, banken en huisfeesten. Het is kort dag. Door het drukke programma is het volgens Maayen niet gelukt om een uitzwaai party te organiseren.

De voorzanger geeft vervolgens mee dat kritiek altijd goed is en waar nodig er verandering gebracht zal worden. Over de nieuwe song ‘We moeten doorgaan’ zegt Maayen het volgende: “We gaan mee met de tijdgeest, actueel wat er nu speelt in de wereld. Opvallend is dat wij deze pokoe even een andere draai hebben gegeven, zonder de Sabakoe stijl die de mensen gewend zijn van ons, te veranderen.” Ook het nummer ‘Broko Pré’ vertolkt Angelo Blackman is in de smaak gevallen.

De laatste optredens van de December Owru Yari Tour 2022 vond in het weekeinde van vrijdag en zondag 15 januari plaats.  Sabakoe vertrekt op woensdag 18 januari terug naar Nederland. “We hebben een vol programma in Nederland. Na aankomst starten we reeds met de eerste optredens”, aldus Maayen.

(Foto: voorzanger Steven Maayen van Sabakoe)

error: Kopiëren mag niet!