Poll: Golden Oldies meest geliefde muziekgenre

In het leven van de mens is entertainment een must. Bij het woord entertainment is muziek onmisbaar. Met de ontwikkelingen door de jaren heen op het gebied van muziek is er heden ten dage keuze genoeg qua muziekgenre. In een poll op de website van Dagblad Suriname werd aan de lezers en volgers de volgende vraag gesteld: “Als u één muziekgenre  zou moeten kiezen om de rest van uw leven naar te luisteren, wat zou dat dan zijn?” Gekozen konworden  uit Golden Oldies, Bollywood, iets anders, Sranang Pokoe, Klassiek, Hiphop, Country en Metal. 

Volgens diverse bronnen zijn de muziekgenres in het kortst al volgt te omschrijven. Golden Oldies: songs die destijds een hit waren en het nu nog steeds goed doen. De term stamt uit de jaren zestig en werd volgens bronnen oorspronkelijk gebruikt door deejays. Bollywood, hierbij gaat het om liedjes uit de Indiase films. Sranang Pokoe, puur Surinaamse muziek. Composities en producties door onze eigen talenten. Klassieke muziek is muziek voortgebracht uit  de westerse kerkelijke en wereldlijke muziektradities. Synoniem voor kunstmuziek of serieuze muziek, als tegenhanger van populaire muziek (lichte muziek) en volksmuziek. Hiphop of rapmuziek heeft zich in de Verenigde Staten in het midden van de jaren ‘80 ontwikkeld. Het bestaat uit gestileerde ritmische muziek die vaak gepaard gaat met ritmische en rijmende spraak-zang-techniek. Countrymuziek is de verzamelnaam voor muziekstijlen van Amerikaanse muziek ontstaan op het platteland (vandaar country). Metal is gitaarmuziek, met extreme vocalen, ritmes en sferen. 

Een conclusie uit de poll is, dat de meeste stemmers kiezen voor Golden Oldies. De composities van vroeger die het nog steeds goed doen. Uit de 819 stemmers zijn 383 stemmen gegaan naar dat muziekgenre. Slechts 12 personen kozen voor Metal. Het resultaat in percentages en aantal stemmen is af te lezen op de foto. Ontwikkelingen hebben met zich meegebracht dat er songs zijn voor alle aangelegenheden in een bepaald muziekgenre. Wij luisteren zodoende vaak naar muziek, als ontspanning en veel meer. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!