TD-veiling haalt SRD 989,4 miljoen op

Bij de Termijn Deposito (TD) veiling deze week heeft de Centrale Bank van Suriname, CBvS, een totaalbedrag van SRD 989,4 miljoen opgehaald. Het totaal geveild bedrag was SRD 1400 miljoen. 

Voor de 1-weekse TD’s is een bedrag van SRD 471 miljoen toegewezen tegen een rente van 73,9 procent. Dit is in vergelijking met die van de vorige week een daling van 1,1 procentpunt. Voor de 1-maandse TD’s waar het geveild bedrag SRD 200 miljoen bedroeg, hebben de deelnemende algemene banken voor in totaal SRD 300,5 miljoen aangeboden. Uiteindelijk is het volledig geveild bedrag toegewezen. De rente is hier 75,2 procent. 

Bij de 3-maandse TD’s hebben de banken voor in totaal SRD 218,9 miljoen aangeboden en toegewezen gekregen tegen een rente van 79,5 procent.

CBvS content met uitspraak Gerechtshof Amsterdam 

De Centrale Bank van Suriname laat in een communiqué op haar website weten zeer content te zijn met de beslissing van het Gerechtshof Amsterdam, dat op 10 januari de teruggave gelast heeft van de € 19.5 miljoen die in april 2018 op luchthaven Schiphol in beslag was genomen door het Nederlands Openbaar Ministerie. De CBvS had samen met drie Surinaamse banken een klaagschrift hiertegen ingediend dat nu door het Gerechtshof Amsterdam gegrond is verklaard.

Hoewel het Nederlands Openbaar Ministerie nog de mogelijkheid heeft tot cassatie, is de Centrale Bank van Suriname zeer positief gestemd met de uitspraak en kijkt uit naar een spoedige teruggave van het geld. De CBvS zegt hard te werken aan de verdere normalisering van de noodzakelijke geldzendingen ter giralisering van contante vreemde valutamiddelen en aan het verbeteren van het internationaal bancair verkeer met de lokale banken. “Uiteraard met inachtneming van de gangbare gerelateerde AML/CFT en compliance vraagstukken”, aldus de CBvS in het communiqué

SS

error: Kopiëren mag niet!