Minister Levens overweegt naschoolse opvang te herintroduceren 

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft aangegeven, dat zij overweegt om de naschoolse opvang te herintroduceren. Volgens de bewindsvrouwe was het een heel goed project. Niet alleen, omdat er voeding werd versterkt, maar ook begeleiding voor scholieren. De minister geeft aan onzeker te zijn of het haar gaat lukken. Volgens haar moet de samenleving elkaar ondersteunen en honger onder kinderen beperken. 

Rommelig project 

Het project dat gedurende de eerste regeringstermijn van president Desi Bouterse werd uitgevoerd, had vooral een rommelig karakter door verscheidene organisatorische redenen. Ook is er vaak geklaagd over corruptie bij het project. Desondanks is dit niet bewezen bij de rechter. 

Het project hield in dat leerlingen achter bleven op scholen na de reguliere schooltijden. Het curriculum werd ook aangepast, waardoor tijdens de naschoolse opvang kinderen extra begeleid konden worden. Ook het recreatieve gedeelte werd aangepakt. 

Het toenmalige ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling hield zich bezig met het project via het Bureau Naschoolse Opvang. ”De bedoeling van het bureau was om te kijken hoe de betrokkenheid van het veld verbeterd kon worden. Het project Naschoolse Opvang werd in 2015 stopgezet. In een verklaring riep de VHP de regering toen op, gezien de ontwikkelingsperspectieven van het project, om het besluit terug te draaien. Alles moest in het werk worden gesteld om de benodigde investeringen te plegen en wel zodanig, dat de beoogde effecten duurzaam konden worden gehaald. Maar, sindsdien is er niets meer van terecht gekomen.

error: Kopiëren mag niet!