Plannen van schrijversgroep ’77 voor 2023

Als het gaat om literatuur dan is Schrijversgroep ’77 geen onbekende groep. 2022 heeft Schrijversgroep ’77 in november afgesloten. Het werd een afsluiting met een reguliere thema avond. In december is er nooit een thema avond, vandaar de jaarafsluiting in november. 

“We zijn dankbaar dat we het hele jaar door onze thema avonden hebben kunnen organiseren. Wel moeten degenen die hun boek presenteren wel een financiële bijdrage leveren, anders komen we niet uit de kosten voor de avond. Ook zijn onze reguliere avonden na Covid niet meer op de laatste woensdag van de maand in Tori Oso, maar steeds op de tweede woensdag van elke maand.”

De huidige voorzitter van Schrijversgroep ’77 is Robby ‘Rappa’ Parabirsing, de ondervoorzitter Sylva Koemar, penningmeester Jeffrey Quartier, en de leden Rose-Marie Maitre en Alphons Levens. Ismene Krishnadath is de adviseur. 

Schrijversgroep ’77 hoopt dit jaar enkele nieuwe bestuursleden aan te trekken om de literaire kar te helpen trekken en het roer over te nemen. De multi-culturele Schrijversgroep ’77 is geen massa-organisatie, maar is het kritische laagje cement dat de grote bouwstenen bindt waaruit onze samenleving is opgebouwd.

Schrijversgroep ’77 zal doorgaan met reguliere avonden, waar zij aan schrijvers en dichters, jongeren en ouderen een podium biedt en waar zij haar lezers kan ontmoeten. Verder is de boekenverkoop tijdens deze avonden een trekpleister voor lezers en verzamelaars geworden. Ook hoopt de groep, dat er meer boeken van Surinaamse schrijvers via de bibliotheekdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in de mediatheken van de scholen terechtkomen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven (zoals Self Reliance) die Surinaamse auteurs sponsoren en hun boeken als kerstcadeau of bedrijfsgeschenk aan hun relaties aanbieden. Niet voor niets wordt gezegd, dat een volk dat zijn schrijvers, dichters en overige kunstenaars niet erkent en stimuleert, afglijdt naar barbarisme, klinkt het vanuit de groep in gesprek met de krant. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!