Poll: Kiezer op den duur niet blij met eigen uitgebrachte stem op kandidaat Assembleelid

Bij de laatste verkiezingen hebben kiezers weer hun stem kunnen uitbrengen op een Assemblee-kandidaat naar hun keuze en persoonlijke voorkeur in combinatie met de partij van hun keuze. 

Vele kiezers hebben ongetwijfeld voor een persoon gekozen waarvan zij het idee hadden, dat die goed werk zou kunnen verrichten voor hun en voor het volk in het algemeen. Mogelijk werd daarbij vooral gelet op uitstraling, charisma en niet zozeer op de achtergrond van de kandidaat, zijn of haar genoten opleidingen, studies, kennis, ervaring, enzovoorts. En als ze hun stem hebben uitgebracht gaan de ogen open en zien de stemmers dat hun keuze toch niet zo goed is geweest. Immers, de gekozen kandidaat, die op het pluche van de Assemblee is belang, blijkt in de praktijk niet die volksvertegenwoordiger te zijn waarop de kiezer had gehoopt. De kwaliteit van diverse Assembleeleden is nu niet echt om over naar huis te schrijven en vele kiezers zijn dan ook van een koude kermis thuis gekomen.

Uit een poll op de website van Dagblad Suriname blijkt dan ook overduidelijk, dat veel mensen nu van oordeel zijn dat ze bij de verkiezingen niet op de juiste kandidaat hebben gestemd. Van de 870 uitgebrachte stemmen op de poll, geeft maar liefst 86% (745 personen) aan er niet goed aan gedaan te hebben om het levensgeluk in handen van een politicus te stellen. Met andere woorden, deze 745 mensen zijn kennelijk teleurgesteld in het optreden van een Assembleelid waarop ze in mei 2020 hun stem hebben uitgebracht. 74 Personen (8 procent) kunnen niet aangeven of ze uiteindelijk wel op de juiste persoon hebben gestemd en slechts 52 personen – 6 procent – zijn wel content met het werk van de politicus op wie zij hun stem hebben uitgebracht.

Kiezers zouden er wellicht bij volgende verkiezingen goed aan doen – lering, lessen, getrokken uit deze regeerperiode – om alvorens hun stem uit te brengen op een specifieke kandidaat, die kandidaat goed tegen het licht te houden. Dus, niet alleen afgaan op charisma, uitstraling, maar vooral op genoten opleidingen, studies, kennis, ervaring, spreekvaardigheid, etcetera. 

Een Assembleelid mag dan misschien er leuk en aantrekkelijk uitzien en vlot gebekt zijn, als er weinig zinvolle bijdragen van de persoon zijn in vergaderingen en dergelijke in ‘s lands vergaderzaal en ook nog eens vaak schittert door afwezigheid, dan is de stem van de kiezer uiteindelijk niets waard gebleken.

PK

error: Kopiëren mag niet!