“Door BTW zal ik harder moeten gaan werken”

Een ieder viert oud op nieuw anders en viert het nieuwjaar ook anders. Kelly, die spullen aan het kopen was in de stad, geeft aan dat 1 januari voor haar en haar gezin is. ‘Het is een dag waarop ik uit kan rusten, mezelf kan zijn en kijken van hoe ik dingen op een rij ga zetten voor het nieuwe jaar. De dagen daarna ga ik naar enkele familieleden om mijn nieuwjaarswensen over te brengen of gezamenlijk wat eten en drinken. Een ieder doet het op zijn of haar eigen manier, maar na de eerste week is het dan weer werken en sparen.” 

Een andere vrouw geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij niet op bezoek gaat. “Ik heb de eerste dag van het jaar lekker gekookt voor mijn gezin en heb ook klanten ontvangen om hun haar en nagels te doen. De mensen die dichtbij zijn heb ik gebeld en zijn zelfs naar mij toegekomen. Het is een nieuw jaar en dus ga ik ook anders beginnen te werken. Op elk moment dat ik kan werken, werk ik.”

“Je hebt wel dagen in het jaar voor jezelf, dus als het nu druk is ga ik daar mooi gebruik van maken. Na het feesten moeten mensen ook er weer fris uitzien voor hun eerste dag van het jaar, dus daarom ben ik er. Met de nieuwe wet ingaande het jaar omtrent de BTW moet je veel meer uitgeven. Dus ik ga dan harder moeten werken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!