Directeur PCS overlijdt op KLM-vlucht naar Amsterdam

De algemeen directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), psychiater Rudi Dwarkasing, is dinsdagavond 3 januari, overleden aan boord was aan boord van de KLM-vlucht van Paramaribo naar Amsterdam overleden.

Het toestel van de KLM was al ver boven de Atlantische Oceaan toen Dwarkasing het leven liet. Hij zou door een hartaanval zijn getroffen. Aan het eind van de avond was verder geen nadere informatie bekend over de vlucht.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid laat ’s avonds laat in een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname weten, dat hij “helaas nog geen verdere uitspraken” kan doen. “Ik ben zelf op zoek naar informatie”, aldus de bewindsman in een eerste reactie.

“De passagier werd ernstig ziek aan boord en is daarna helaas overleden”, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Het toestel heeft vanwege het sterfgeval een tussenlanding gemaakt in Shannon, Ierland, en daar werd het stoffelijk overschot naar een mortuarium overgebracht. Het toestel is daarna doorgevlogen naar Schiphol en woensdagochtend geland. Het lichaam van de heer Dwarkasing zou donderdag naar Nederland worden gevlogen.

De overleden directeur heeft zich op verschillende gebieden verdienstelijk gemaakt. 

error: Kopiëren mag niet!