Reema Rashida Rodjan behaalt award

Reema Rashida Rodjan is recent afgestudeerd aan het Polytechnisch College PTC in de studierichting voor Hoger Laboratorium Onderwijs met als specialisatie Chemisch Laboratorium Onderzoek. Hiermee verkreeg ze de titel van Bachelor in Applied Technology of Laboratory Science.

Afgelopen vrijdag heeft ze de award gewonnen voor de beste afstudeerthesis gerelateerd aan water en watermanagement voor het jaar 2022 door het Waterforum Suriname, de E.T. Tsai-Meu-Chong water award. Gisteren bestond dit forum tien jaar.

Rodjan woont in het district Commewijne en spreekt de hoop uit dat er meer decentralisatie komt in beroepsgerichte onderwijsinstellingen, omdat het voor studenten uit districten heel moeilijk is om in de stad te studeren met het oog op de hoge benzineprijzen. Dit is de hoofdoorzaak van de vele drop-outs.

Opmerkelijk is niet alleen dat de schoolgebouwen in Commewijne in de middaguren leeg zijn, terwijl ze benut kunnen worden voor middag- en avondopleidingen, maar ook dat er nieuwe schoolgebouwen in dit district zijn die nog nooit in gebruik zijn genomen.

error: Kopiëren mag niet!