Directrice Balletschool Marlène ontvangt prijs voor artistieke erkenning op gebied van dans

Marlène Lie A Ling, directrice van Balletschool Marlène, danspedagoog is net terug uit Belém do Pará, Brazilië. Zij werd uitgenodigd als gast en mocht de prijs voor artistieke erkenning op het gebied van de dans in ontvangst nemen.

Zij werd genomineerd voor haar bijdrage aan de ontwikkelingen van het culturele samenleving in het Amazonegebied. Marlène Lie A Ling mocht ook als jurylid fungeren tijdens de competitie van het Circuito Norte emdanza (Noordelijk dans circuit). Zij was ingegaan op een uitnodiging vanuit International Dance Council UNESCO.

Het is een prachtige ervaring geweest met andere juryleden uit Peru, São Paulo, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, en velen uit Belém do Pará. Het is de 5e editie geweest van Circuito Norte emdanza. Een competitie met meer dan 500 choreografieën en 1.800 dansers. Het was een taak van de jury om de choreografieën te beoordelen binnen een week.

Circuito Norte emdanza  bestond uit dansuitvoeringen, danscompetities, lezingen, conferenties en meer. Behalve fungeren als jury heeft zij ook een  workshop verzorgd aan dansleraren voor baby ballet en pre ballet. Marlène Lie A Ling spreekt van een succesvolle reis en is terug met een voldaan gevoel. 

Op Balletschool Marlène worden kinderen vanaf 3 jaar opgeleid en ze starten in de baby ballet klas en vanaf 6 jaar in de pre ballet klas. De danspedagoog heeft ook internationaal en nationaal mooie optredens neergezet met diverse groepen leerlingen. De leerlingen en dansdocenten hebben dit jaar het 47-jarig bestaan mogen vieren van de school. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!