ENTERTAINMENT
Avatar 2 is een van de duurste films ooit gemaakt
DOOR NINIAN CARTER

16 december 2022 – Het heeft 13 jaar geduurd voordat er een vervolg op James Camerons “Avatar” kwam, mede dankzij de noodzaak om nieuwe technologie uit te vinden om het te realiseren.

De film “Avatar” sprak meer dan tien jaar geleden tot de verbeelding van bioscoopbezoekers en werd de meest succesvolle film in de geschiedenis, met een wereldwijde kassaverkoop van bijna $ 3 miljard.

Nu, na een lange periode van scenarioschrijven en technologische innovatie, is het vervolg hier: “Avatar: The Way of Water”.

Het verhaal speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af en volgt de familie Sully, de problemen die hen volgen en de moeite die ze zullen doen om elkaar veilig te houden.

The Way of Water was oorspronkelijk bedoeld voor release in 2014, maar de toevoeging van nog drie sequels (voor in totaal vijf Avatar-films) en de noodzaak om nieuwe technologie te ontwikkelen om scènes onder water vast te leggen, leidden tot aanzienlijke vertragingen.

Samen met vertragingen kwam er een explosief budget, waarvan nu wordt aangenomen dat het in de buurt van $ 350 miljoen – $ 400 miljoen ligt – waardoor het een van de tien duurste films ooit is geworden.

Avatar: The Way of Water draait op 16 december 2022 in de bioscopen. Verdere sequels komen in december 2024, 2026 en 2028 aan. James Cameron wijst er echter op dat de laatste twee films alleen gemaakt zullen worden als Avatar 2 succesvol is (Avatar 3 is al gefilmd en is in post-productie).

error: Kopiëren mag niet!