“Uiteindelijk ben ik van een spijbelaar een dief geworden, maar heb mijn les geleerd”

“Niet luisteren, geweldig spelen en je best niet op school doen, dat heb ik gedaan, maar het eindresultaat was helemaal niet goed”, zegt een tienner in gesprek met Dagblad Suriname.

Hij heeft een heel verkeerde stap gezet door met verkeerde vrienden om te gaan en niet te luisteren naar de waarschuwing van zijn moeder. “Het doet mij pijn die fout te hebben begaan, maar ik heb mijn les geleerd”, zegt de tienner. Hij deed zijn best op school, maar veranderde zijn gedrag en begon met verkeerde activiteiten mee te doen.

“Ik ging niet meer naar school en besloot toen te hangen met mijn vrienden die niet naar school gaan. Ik zag ze geld maken, dus dacht ik, ik kan het ook, maar dat was mijn fout, gemakkelijk aan geld komen bestaat niet. Maar, ik besloot toch ervoor te gaan, mijn moeder zag de ellende aankomen, maar ik luisterde niet naar haar. Ik was al bijna een jaar bezig met mijn vrienden en haalde daarbij alleen maar verkeerde dingen uit over straat. Mijn vriend vroeg mij toen te doen wat hij doet om aan meer geld te komen en ik ging maar akkoord. Uiteindelijk ben ik van een spijbelaar naar een dief gegaan”, benadrukt de jongen.

“Mijn moeder ontdekte daarna iets duurs bij mij en heeft niets gevraagd, maar schakelde de politie gelijk in. Na zoveel verklaringen te hebben gegeven belandde ik achter de tralies. Dat was me een ervaring. Het was geen goed gevoel en liet mij echt anders denken. Na de andere jongeren daar te hebben gezien, net als ik, zei ik tegen mijn moeder weer mijn best te doen en andere stappen te nemen. Nadat ik weer vrij was, besloot mijn moeder dat ik toch naar een specialist moest. Het heeft mij geholpen hoor en ik ben de mensen echt dankbaar. Ik besloot toen mijn best te doen en het beste te maken van mijn leven. Mijn levenservaring betekent misschien niets voor enkelen, maar ik vertel dit zodat andere jongeren goed nadenken voor ze iets doen. Doe je best op school, gehoorzaam je ouders en probeer het beste van je leven te maken”, zegt de tienner.

“Een keer achter de tralies gaan  of stelen betekent toch wel een zwarte vlek in je leven die niet makkelijk weg gaat.”

TM

error: Kopiëren mag niet!