Rashied Doekhie: “Grootse gesjoemel op komst”

Er is door het ministerie van Openbare Werken een bekendmaking uitgebracht inzake restauratie van de Arawarasluis. Hierover plaatst de bekende Rashied Doekhie zijn kanttekeningen, om alertheid bij de samenleving teweeg te brengen.

Inschrijvingen met dezelfde methode van aanpak

“Enkele maanden terug heeft men een inschrijving gehouden en toen via het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Daar is toen alles en nog wat mis gegaan. In de Raad van Ministers is er zelfs een gehaal en getrek ontstaan hierover. Nu komt het ministerie van Openbare Werken met nog een inschrijving die op dezelfde manier plaatsvindt zonder enige nuanceverschillen. Het enige dat is veranderd, is de raming die is opgeschroefd om de “njang”(geld) te maken. Dus we kunnen het zien als stuivertje verwisselen. Erger nog, dat nu al bekend is aan wie het werk gegund zal worden. Het zijn allemaal dieven bij elkaar.”

Doekhie waarschuwt – “De weg naar Apoera is gegeven aan een vriend die niet eens een fietspomp heeft”

Doekhie heeft deze mensen eens leeghoofden genoemd, maar zegt een fout te hebben gemaakt. Doekhie zegt verder: “Het zijn geen leeghoofden, maar ordinaire dieven. Ik vraag hierbij aan de president, de vicepresident, De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers om goed uit te kijken naar deze gebeurtenissen. Het bestek moet tot in de puntjes worden nageleefd.  De ingeschreven bedragen moeten goed in de gaten worden gehouden. Welke inschrijver voldoet aan de eisen. Je moet minimaal een behoorlijke en aantoonbare dekschuit hebben. Je moet in de branche zijn en veel meer materieel hebben in je bedrijf. Want in het verleden hebben graaiers op Openbare Werken een toilet gebouwd in Nickerie en zelfs daar is het misgegaan. De weg naar Apoera is gegeven aan een vriend die niet eens een fietspomp heeft “

Wie geeft de opdrachten?

“Deze opdracht is gegeven via het Kabinet van de President. Dus ook daar moet er goed onderzocht worden wat er allemaal plaatsvindt. Wanneer het zover is, geeft deze aannemer onderhands het werk verder aan een paar kleine aannemers in Nickerie om het werk te doen. Allemaal criminele activiteiten waarvoor we waakzaam moeten zijn. Waarom kunnen de kleine aannemers uit Nickerie niet rechtstreeks het werk gegund krijgen? Vooral wanneer dit werk zonder inschrijving is gegund aan niemand die aan geen enkele voorwaarde voldoet. Een applaus voor de zogenaamde minister van Openbare Werken. Wij kijken uit hoe dit gesjoemel van Arawara zal aflopen. Na de officiële inschrijving komen meer details. Hopelijk krijgen de mensen die vaker de First Lady in de bloemetjes zetten met zogenaamde donaties dit werk niet gegund”, zegt Doekhie afsluitend aan het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!