Ondanks flinke kosten veel animo voor WK Voetbal kijken bij restaurants

Er kon geen ziel bij op Tourtoune. Honderden Braziliaanse voetballiefhebbers waren vrijdagmiddag op de been voor de wedstrijd van Brazilië tegen Kroatië. De Kroaten wonnen uiteindelijk met penalties. Maar, dat mocht de pret niet drukken voor velen. Er werd flink op gedronken, gegeten en geborreld. De kosten voor borrels en sterke drank zijn trouwens drastisch gestegen de afgelopen tijd. Ook fris en water kost enkele malen duurder bij dergelijke festiviteiten. Een fles water kost doorgaans SRD 30, frisdrank begint bij de SRD 50 en een fles sterk kost al gauw SRD 1.000. Desondanks was de animo enorm.

Enkele supporters gaven tegenover Dagblad Suriname aan, dat zij door de weeks sparen om dan tegen het eind van de week te kunnen genieten van de wedstrijd. “Het is super leuk om met vrienden en familie naar de wedstrijden te komen kijken. Dit gebeurt om de vier jaren. We nemen het zekere voor het onzekere. Al is alles verschrikkelijk duur. Maar, ontspanning hoort erbij”, zegt een enthousiaste jongeman.

Later in de middag werd het druk in het uitgaanscentrum voor de wedstrijd Nederland – Argentinië. Honderden supporters waren weer op de been.

Een student beklaagt zich bij de redactie: “Ik ben hier voor ontspanning. Maar, dagelijks moeten wij de lange rit naar en van de faculteit maken. De bustarieven zijn aanzienlijk verhoogd. In een taxi durf je niet te stappen, want het bedrag loopt al gauw op tot boven de honderd SRD. Dat zijn allemaal uitdagingen waarmee wij kampen. Met de hoge prijzen van haast alle essentiële zaken komen wij in ernstige problemen. Ondanks alles willen wij ook een beetje genieten.” 

error: Kopiëren mag niet!