Rusland, NPS: “Uitspraken hooggeplaatsten schrikken investeerders af”

NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft grote moeite met recente uitspraken gedaan door hooggeplaatsten in de samenleving die voor onrust zorgen en potentiële investeerders afschrikken.

Hoewel hij het kind niet expliciet bij naam noemde, doelde het Assembleelid dinsdagmiddag tijdens een openbare vergadering van de Nationale Assemblee, duidelijk op uitspraken gedaan door vicepresident Ronny Brunswijk in de veiligheidskwestie waarbij hij president Chandrikapersad Santokhi publiekelijk beschuldigt van misbruik van justitiële instituten voor politieke doeleinden. De vicepresident stelde de president ook voor de keuze tussen hem (Brunswijk) of de veiligheidsadviseur Linscheer. 

Volgens Gregory Rusland zijn dit niet slechts interne aangelegenheden van het land, maar dat de buitenwereld ook volgt wat er in het land gebeurt. Dergelijke uitspraken zorgen niet alleen voor onrust in de samenleving, maar het schrikt ook potentiële investeerders af. Het land zit in grote problemen en er is “foreign direct investment” nodig. 

“Maar wanneer men ziet dat er bepaalde dingen gebeuren in het land die onder andere met de veiligheid te maken hebben, heeft dat invloed op investeringen die mogelijk gepleegd zouden worden in het land”, waarschuwde de NPS-fractieleider.

Hij riep daarom de verantwoordelijken op met de nodige tact op te treden, omdat dit consequenties heeft voor het land.
SS

error: Kopiëren mag niet!