Niet 1, niet 2, maar 4 lammetjes voor veehouder Gerhard uit Nickerie

In het district Nickerie heeft Orlando Gerhard, een brandweerman die als hobby het fokken van schapen heeft, een waar geschenk van zijn ooi (vrouwtjes schaap) gehad. Het vrouwtjesschaap heeft niet 1, niet 2,  maar 4 lammetjes geworpen op 1 dag. 

Voor het eerst een vierling

Het is voor de veehouder, die al 4 jaar bezig is met het fokken van vee op een kleine schaal, de eerste keer dat hij een vierling heeft gehad van zijn ooi. Hij geeft te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname, dat de ooi eerder al kleintjes heeft gehad en dat hij die heeft verkocht. De ooi had toen ook 4 kleintjes, maar die waren niet in 1 keer en op dezelfde dag geboren. Hij is wel gewend dat de ooi twee tot hoogstens drie lammetjes in een keer op een dag werpt. 

Dit heugelijk feit is voor de veehouder een moment om trots op te zijn en zeker verder te gaan met het goede waarmee hij bezig is.

Geen grote uitgave

Voor hem is het ondanks de tijd waren we nu leven geen kunst om zijn vee te fokken. “Ik geef ze soms wat mest, maar ik doe het vaker met wat gras”, zegt hij tegenover de redactie van Dagblad Suriname. Ook andere burgers die zich bezighouden met schapen hebben te kennen gegeven dat het inderdaad niet vaak voorkomt dat een boer in 1 keer meteen 4 lammetjes krijgt. Ze zijn gewend met hoogstens een tweeling.

In tegenstelling tot uitgaven, geeft hij verder te kennen, dat hij van een uitgave van zo’n SRD 1.500 voor de ooi, een heeft gehaald van zo’n SRD 14.000. Of dit bedrag met winst of zonder winst is, heeft hij niet verteld. Voor hem gaat het in principe niet echt om de verkoop van zijn vee. Gerhard doet het meer als hobby en dit zegt hij ook met nadruk, na herhaaldelijk hierover te zijn gevraagd. 

GW

error: Kopiëren mag niet!