Innerwheel Paramaribo steekt vrouwen en kinderen in crisis een hart onder de riem

Innerwheel Paramaribo heeft op zondag 4 december in het kader van 16 dagen van activisme gericht op geweld tegen vrouwen (International Orange The World Day) bijzondere aandacht geschonken aan vrouwen/moeders met hun kinderen, die vanwege huiselijk geweld in een crisissituatie verkeren. 

Naast Orange World Day, stonden de activiteiten van deze dag ook in het teken van Internationale Kinderdag. Dit deden zij in samenwerking met de organisatie Stichting Tehuis voor Vrouwen in Crisissituaties (STICRIS). Deze stichting bekommert en ontfermt zich over vrouwen met hun kinderen in crisissituaties. 

De dag werd geopend door de District 60  President Wendy Merhai en zij  sprak de vrouwen moed in om de ingeslagen weg te vervolgen. “Hun besluit om hulp te gaan zoeken bij STICRIS geeft aan dat zij de moed hebben opgebracht om de cirkel van geweld binnen hun gezin te doorbreken. De hulp hebben zij daadwerkelijk ook gevonden bij deze stichting. Heel veel dank en hulde daarom aan deze stichting voor het goede werk dat zij verzetten, vooral wat betreft het helpen voorkomen van tragedies binnen de gezinnen.”

De D60 president haalde ook aan, dat gemiddeld 137 vrouwen wereldwijd op dagbasis overlijden als gevolg van huiselijk geweld. Tevens betreurde zij de recente moorden van Surinaamse vrouwen door hun partners. De president van Innerwheel Paramaribo, Conchita Alfaisi-Clarke, sprak de vrouwen ook kort toe. 

Voor deze dag was een leuk programma in elkaar gezet met ondersteuning van enkele personen en sponsoren. De Surinaamse topkunstenaar Marcel Pinas heeft de kinderen een tekenworkshop gegeven en hen gemotiveerd hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hij heeft benadrukt, dat iedereen in iedere samenleving belangrijk is en dat zij zich nooit minder moeten voelen dan anderen in wat voor situatie zij zich ook mogen bevinden. Ze moeten weten dat zij even belangrijk zijn als een dokter, ingenieur minister of de president. Hij heeft ze ook gezegd, dat ze naar hun omstandigheden in een unieke en voordelige situatie verkeren bij STICRIS en dat ze van deze kans die ze krijgen goed gebruik moeten maken. 

Ook werden de moeders verwend door de onderneming Mokisa Busidataa Oso NV. middels een wellness behandeling. De moeders en meisjes tussen 12 en 16 jaar kregen een “Uma pads” pakket van Uma Care, welke gesponsord is door Agnes Moensi, president van Rotary Club Paramaribo Residence. 

Natuurlijk konden voeding en drank niet ontbreken op zo’n verwendag en daar heeft de Innerwheel ook voor gezorgd. De dag werd afgesloten door Sport en Spel voor de kinderen en zijn ze allemaal voorzien van een leuk presentje. 

Vanaf de blijde gezichten van de moeders en de kinderen kon er worden geconcludeerd dat het een geslaagde dag was, hetgeen de voorzitter van STICRIS, Heidi Cederboom ook heeft beaamd.

error: Kopiëren mag niet!