“Hosselen voor die extra centjes”

“Ik kom niet uit, dus ik moest aan een ander alternatief komen om nog wat extra centjes te verdienen”, zegt Ashrani. Zij werkt voor een bedrijf, maar verkoopt in haar vrije tijd pommerak en bacove langs de straat.

“Ik heb nog niets, dus ik begin met wat ik heb. Zodra ik meer vruchten heb dan breid ik uit.” Ashrani geeft aan, dat zij op een lading wacht. Als het nog in december lukt die lading te krijgen, dan gaat zij ook wasmiddelen, kleren, sieraden en speelgoed verkopen. “Ik doe nu met slechts een kleine tafel mee met de verkoop. maar zodra alles naar planning gaat, dan komen er nog twee grote tafels bij.”

Zij zegt verder, dat zij zich voor nu niet hoeft druk te maken met uitrijden of veel meer moet uitgeven aan benzine. Zij verkoopt namelijk net voor haar huis en probeert tot zo laat mogelijk te verkopen. “De verkoop van de enkele dingen die ik verkoop gaat niet als hoe ik het had verwacht, maar ik geef niet op. Een ander alternatief had ik niet dan mee te doen met de verkoop langs de straat. Ik heb kinderen en een bijbaan zoeken gaat niet werken. Ik ga dus in de avond moeten werken en mijn kinderen dan bij een oppas moeten zetten, die tot laat in de avond op mijn kinderen gaat passen, dat gaat helemaal niet lukken. Ik ben ook niet in staat een oppas te betalen, dus dit is mijn enige manier om toch aan wat extra centjes te komen. M’n hand uitstrekken en vragen aan mensen, gaat ook niet voor mij werken, mijn eigen centjes verdienen is het beste.”

Een andere vrouw stelt, dat zij ook meedoet met de verkoop lang de straat en hoopt op die manier ook haar vaste lasten te kunnen betalen. “Ik verkoop voor nu alleen schoenen en schoolspullen, maar hoop in de toekomst mijn eigen zaak te hebben. Ja, het is voor nu boven mijn vermogen, maar ik weet dat ik het kan. Zolang alles voet bij stuk houdt, dan gaat het mij zeker lukken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!