President Santokhi ontmoet ambtsgenoten aan vooravond Caricom-Cuba Summit

President Chandrikapersad Santokhi is maandag 5 december op Barbados aangekomen ter bijwoning van de Caricom-Cuba Summit in zijn rol als Caricom-voorzitter. Er zullen tijdens deze summit diverse vraagstukken aan de orde komen, zoals klimaatverandering en rampenbeheersing, mondiale vraagstukken en multilaterale samenwerking en de aanname van de gezamenlijke Caricom-Cuba declaratie. 

Aan de vooravond van de Caricom-Cuba summit werd een welkomstreceptie aangeboden door de premier van Barbados, Mia Mottley. Tijdens de receptie heeft president Chandrikapersad Santokhi zijn collega’s ontmoet met wie hij korte gesprekken heeft gevoerd. 

Tijdens de ontmoeting met premier Mia Mottley van Barbados (zie foto top) werd gesproken over de samenwerking tussen beide landen en de stand van zaken van lopende projecten. Ook sprak het staatshoofd zijn collega, Miguel Díaz-Canel, president van Cuba.

Beide staatshoofden hebben hun gesprek in een gemoedelijke sfeer gehouden en kijken uit naar het verstevigen van de relatie tussen beide landen.

Hieronder een Twitter-bericht van de Cubaanse president van dinsdagochtend, die op dat moment – nog – niets had bericht over het ‘onderonsje’ met president Santokhi.

  • Het Kabinet van de President gaat verder in haar summier persbericht niet in op de inhoud van de door president Santokhi met collega’s gevoerde gesprekken. De indruk wordt gewekt dat de gesprekken weinig inhoudelijk zijn geweest, maar meer een soort van gezellig weerzien van oude bekenden was die wat hebben bijgepraat. Maar, over het gesprek met premier Mottley wordt gesteld dat gesproken is over de “stand van zaken van lopende projecten”. Echter, wat die stand van zaken is en om welke projecten het gaat, wordt niet vermeld.

error: Kopiëren mag niet!