Pais en vree tussen president en vicepresident na aantal gesprekken

Naar aanleiding van enkele actuele issues, hebben president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in de afgelopen dagen intensieve gesprekken gevoerd om fundamentele inzichten ten aanzien van de noodzaak van een sterk en onafhankelijk Openbaar Ministerie en rechterlijke macht met elkaar te delen. Hierbij zijn de inzichten, visies en standpunten van alle betrokken gesprekspartners meegenomen, zo meldt het Kabinet van de President dinsdag 6 december.

In het laatste gesprek op 5 december op de Johan Adolf Pengel luchthaven – vlak voor vertrek van Santokhi naar Barbados waar hij een Caricom-Cuba top deze dagen bijwoont – heeft de president nogmaals het belang van overleg en onderling dialoog benadrukt. Het is verwachtbaar dat over bepaalde beleidsissues, dan wel andere politieke kwesties, verschil van inzicht zal bestaan. 

De president en de vicepresident hebben de goede verstandhouding in de leiding van het land herbevestigd en benadrukt dat problematische issues niet ondergeschikt gemaakt mogen worden aan het nationaal belang. Zij hebben zich gecommitteerd langs de lijnen van bestaande structuren, overlegmomenten en speciale ontmoetingen, issues, die nader besproken moeten worden aan de orde te stellen.

Beide heren beseffen, dat de Surinaamse samenleving rekent op deze regering om Suriname beter te maken en weten dat, ondanks de pijn waarmee dit gepaard gaat, de regering op de goede weg is. Het is in dit verband dat beide politieke leiders benadrukken dat het gegeven vertrouwen niet beschaamd mag worden en dat rust en orde belangrijk zijn in deze fase om de gezamenlijke, vastgestelde doelen te realiseren. Hiertoe zal het politieke en bestuurlijke overleg binnen de regeringstop en de coalitie geïntensiveerd worden.

error: Kopiëren mag niet!