Politiebericht dodelijke overval op inzittenden auto op weg naar Langatabiki

De 56-jarige Lin, Yuliang is bij een gewapende roofoverval op de auto waarin hij zat op de weg naar Langatabiki doodgeschoten, zo meldt de politie dinsdag 6 december.

De Recherche van Regio Oost kreeg de melding van de politie van Newmont, dat er schoten waren gelost te Langatabiki ter hoogte van km 61. Bij aankomst van agenten van Newmont en het Regio Bijstand Team-Oost troffen zij twee mannen aan die slachtoffers bleken te zijn van een gewapende roofoverval. 

De twee mannen zeiden, dat er nog een derde slachtoffer was, maar vanwege de schotenwisseling wisten zij niet waar die op dat moment was. Het vermoeden bestond dat het derde slachtoffer ook schotverwondingen moest hebben opgelopen.

Het voorlopig politieonderzoek wees uit, dat de slachtoffers inzittenden waren van een pick-up van het merk Ford Ranger en over de weg naar Langatabiki reden in de richting van Moengo. Op een bepaald moment kwamen er vijf gewapende en gemaskerde mannen met jachtgeweren en vuistvuurwapens op de weg, die schoten losten op hun voertuig. Zowel de bestuurder als de twee mede inzittenden raakten gewond. Ze brachten het voertuig tot stilstand, waarbij de daders de autobestuurder R.K. en de mede-inzittende D.B. naar een zijweg brachten en hen gekneveld in een bosschage achterlieten. 

Vervolgens gingen de verdachten er vandoor met een onbekend geldbedrag in SRD’s en Amerikaanse dollars, een hoeveelheid ruw goud en de pick-up. Het voertuig, dat een aantal kogel- en hagelinslagen vertoonde, werd nabij km 10 door de politie aangetroffen met een losgeraakt linker wiel.

Na een ingesteld onderzoek in de omgeving troffen agenten het lijk van het 56-jarige slachtoffer nog geen 30 meter verwijderd van de weg aan in het bos. Het lichaam vertoonde een schotwond in de rechterborst. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. 

De twee andere slachtoffers, van wie autobestuurder R.K. niet aanspreekbaar was, werden door de politie van Newmont vervoerd naar de RGD-poli van Moengo. Hierna zijn zij voor verdere medische behandeling verwezen naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De Recherche van Regio Oost die eveneens ter plekke was, heeft het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Lin Yuliang door de politie in beslag genomen. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!