Lions Club Wanica bezorgt leuke dag aan kinderen te O.S. Pusugrunu

In verband met Kinderdag heeft Lions Club Wanica op zondag 4 december gemeend om de kinderen van O.S Pusugrunu (O.S Kapitein Sebastian Lucas), in het dorp Pusugrunu, een leuke dag te bezorgen. Hierbij zijn de kinderen van 9 verschillende dorpen te boven Saramacca samen met de leerkrachten, enkele ouders en de gezagsdragers getrakteerd op een warme maaltijd, een toetje en dessert. 

De club deed daarnaast een donatie van kleding en schoeisel aan de kinderen. In totaal zijn 70 kinderen en 9 leerkrachten verbonden aan de school.

Het doel van deze activiteit was om de kinderen van het gebied een bijzondere Kinderdag te bezorgen. Ashwien Anroedh, commisielid van dit project, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat speciaal voor O.S. Pusugrunu is gekozen, “omdat de kinderen van het verre binnenland niet vaak verwend worden op deze manier”. De blijdschap van de kinderen was niet in woorden uit te drukken, zegt Anroedh.

De school heeft op een zeer bijzondere wijze haar erkentelijkheid getoond met zang en presentjes, zoals een Bandja Koto voor de heren en een Koesoe Pangi voor de dames.

SK

error: Kopiëren mag niet!