Bomen in de buurt van openbare plekken verdienen landelijk inspectiebeurt

Het zeer verontrustende geval van een jongedame die het leven moest verlaten vanwege een palmboom die op haar terecht kwam, heeft landelijk aandacht van zowel ouders of verzorgers als studenten. In het district Nickerie maken burgers zich bezorgd over een oude mahonie boom met reuze takken die zich net in de buurt van leslokalen bevindt van een school in Nieuw Nickerie.

Waarop wacht men?

In diverse bekende bel programma’s is de noodkreet van een ouder gehoord. De ouders maken zich druk over het feit dat de bomen langs de weg van de leerlingen staan en daardoor op enig moment terecht kunnen komen op leerlingen.

Bij de R.G. Bueno Bibaz school te Nieuw Nickerie, bij de Nickeriaanse gemeenschap meer bekend als MULO 1, is vlakbij een klaslokaal een mahonieboom die regelmatig takken met een dodelijk gewicht loslaat. Dit is net als recente incident een levensgevaarlijke situatie.

“Moet daar eerst een kalf verdrinken? Om daarna zogenaamd te klagen en dan pas gehaast de put te dempen?”, vraagt een burger in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname zich af.

Aandacht van de ministers

Het is een oproep aan de ministers van vooral Volksgezondheid die samen met de minister van Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling en Sport moet gaan bekijken welke oplossing er zal moeten komen. Bomen in de nabijheid van scholen en openbare plekken moeten regelmatig landelijk gecontroleerd worden.

Bezorgde ouders en burgers doen het beroep, omdat ze hun kind niet op zo een tragische manier willen zien omkomen als de 27-jarige IOL-studente een paar dagen geleden.

GW

error: Kopiëren mag niet!