Kinderdag: “Ik ben blij om met mijn familie te zijn”

Kinderdag is een dag waarnaar vele kinderen uitkijken. Op deze dag worden veel kinderen in de bloemetjes gezet, ook worden op enkele lagere scholen speciale activiteiten gehouden om ervoor te zorgen dat de leerlingen een mooie dag hebben.

Kinderen kijken op deze dag het meest uit naar een cadeautje, maar enkele kinderen zeggen in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, dat zij nu het meest uitkijken naar het samen zijn met de familie. Mercy, die zeven jaar is, zegt dat haar vader haar al op de hoogte heeft gebracht, dat zij geen cadeautje gaat krijgen, maar wel gezamenlijk met haar neefjes en nichtjes thuis gaat zijn en daarmee is zij toch wel tevreden.

“Ik kan niet wachten om na school naar huis te gaan, op school is het ook leuk, maar ik heb mijn nichtjes en mijn neefjes voor het laatst op oma’s  jaardag gezien en dat was in de maand toen het Valentine’s Dag was. Mijn moeder gaat ook lekker koken en ik ga flink genieten. Vroeger kwamen mijn tante en oom vaak bij mij of wij gingen naar hun, maar zij hebben het allemaal druk met hun werk en daarom zie ik mijn nichtjes en neefjes niet. Ik hoop dat kerst ook zo leuk wordt. Samen met mijn familie zijn vind ik het leukst”, zegt de 7-jarige Mercy.

Een tiener zegt daarentegen dat zij niet echt uitkijkt naar Kinderdag. “Nou, mijn moeder maakt wel iets lekkers klaar hoor, maar ik vind dat zij van het jaar flink verwend moet worden. Dit jaar was niet zo prettig, ik heb mijn moeder vaak zien stressen en ondanks alles zorgde zij ervoor dat ik dagelijks naar school kon en ook lekker kon eten. Ik heb daarnaast ook de kracht gekregen een werk te zoeken en dat gaat aardig. Het is een zware combinatie, maar ik blijf mijn best doen”, zegt de tiener. 

“Op Kinderdag ga ik mijn moeder verwennen, trouwens zij verdient het dagelijks, maar ik heb toch iets leuks voor ons op schema voor Kinderdag. Niet alle ouders kunnen zich iets permitteren voor hun kinderen. Het is al enkele jaren moeilijk door de situatie in het land, maar de ouders blijven doorzetten. Het is dagelijks Kinderdag, moederdag, vaderdag en ik hoop dat een ieder elke dag speciaal maakt en samen blijft. Samen zijn en samenwerken is het enige dat vele ouders door laat gaan, dus waardeer elkaar”, aldus de tienner.

TM

error: Kopiëren mag niet!