Bushouders PLO boos over uitblijven compensatiegelden

Bushouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) maken zich boos erover dat ze de vorig jaar met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) overeengekomen compensatiegelden nog steeds niet hebben ontvangen.

Ondertussen hebben ze donderdag van het PLO-bestuur te horen gekregen, dat komende week het ministerie van Financiën de gelden over zal maken naar het ministerie van TCT, die op zijn beurt de overmakingen naar de individuele bushouders zal verrichten. Hoewel op zich positief nieuws kijken bushouders niet echt bepaalt op van de mededeling dat de compensatiegelden binnenkort uitbetaald zullen worden. 

“Al langer dan 7 maanden wordt ons door TCT gezegd dat de gelden zullen worden uitbetaald, maar dat is steeds uitgebleven”, aldus enkele misnoegde bushouders. Indien nu toch besloten is dat er uitbetaald gaat worden hopen ze dat dat voor de kerstdagen gebeurt. 

De uitbetaling van compensatiegelden is vorig jaar overeengekomen nadat de dieselprijs toen in januari werd verhoogd. De compensatieregeling ging in januari in en eindigde in juli, maar de gelden zijn nog steeds niet uitbetaald. Ondertussen is de prijs van diesel deze week omhoog bijgesteld. De PLO gaat binnenkort hierover met TCT onderhandelen. 

De bushouders zijn geen voorstander van aanpassing van de bustarieven, omdat de passagiers zich geen tariefsverhogingen meer kunnen permitteren. Men ziet eerder een oplossing in het uitbetalen van een compensatie aan de bushouders.

error: Kopiëren mag niet!