Geschokte studenten: “Het kon een ieder van ons zijn”

Nasleep tragisch ongeval duurt voort en parlementariër roept op tot beter onderhoud bomen

“In plaats van haar kon ik het zijn, of mijn vriendin of iemand anders die daar langs gaat.” Zo vertelt een emotionele student tegenover Dagblad Suriname. “Wij gaan elke dag daar langs. Het is buitengewoon erg.” Een collega valt haar bij: :Je ziet de stam nog steeds daar liggen. Ik ben er huiverig voor. Een ieder die naar de universiteit gaat, passeert de palmbomen. Het zijn mooie bomen, maar nu lijken ze doodsangstig.” 

De nasleep van het tragisch ongeval op het complex van de universiteit duurt voort. Het Korps Politie Suriname berichtte donderdagmiddag, dat de 27-jarige Derana Misiedjan, studente aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), woensdag 30 november op het Natin complex aan de Leysweg door een omgevallen boom werd geraakt. Per ontboden ambulance werd het zwaargewonde slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, maar overleed onderweg. 

Parlementariër roept tot beter onderhoud

Ook Assembleelid Obed Kanapé zegt geraakt te zijn door het voorval. De ABOP-fractieleider stelt:

“Dit is allemaal te wijten aan de nalatigheid van de organisaties op het complex van AdeKUS. Deze palmboom staat al jaren daar aan het rotten. Het gevaar is mede door menselijk falen ontstaan. Veiligheid heeft niet alleen met dieven en moordenaars te maken. Alle onderdelen in een bepaalde milieu context kan gevaar vormen, van mensen tot aan een kapotte auto langs de weg. Het is niet de schuld van de studente, zij rende weg van het gevaar dat al jaren daar gecreëerd is. Niet wetende dat juist in haar richting de wind de boomstronk heeft gestoten. Onderhoud en veiligheid op Surinaamse werkplaatsen, scholen en andere organisaties is vaak genoeg de laagste prioriteit. Men geeft altijd aan met krappe middelen te zitten. Heel erg frustrerend voor de familie om aan te zien hoe hun dochter, zus en moeder door een onveilige omgeving om het leven is gebracht.”

error: Kopiëren mag niet!