Eerbetoon van Cyriel aan Papa Touwtjie: “Papa Touwtjie is altijd een profeet voor mij geweest”

Cyriel Lamesie, de voorzanger van The More Love band, heeft een ‘tribute’ voor wijlen zanger Papa Touwtjie in elkaar gezet. Ondertussen zijn er al veel positieve reacties op dit initiatief binnengekomen waardoor besloten is om het eerbetoon aan Papa Touwtjie landelijk te promoten. Momenteel is Cyriel in Nederland en is ervoor gekozen om maar liefst 28 dozen aan spullen te verzamelen voor jongeren en ouderen in Suriname.

“We willen het mooi aanpakken met muziek en voeding.” De voorzanger van The More Love band zegt dit alles niet alleen te kunnen doen maar aangewezen is op de ondersteuning van ondermeer de fans.

Inspiratie

John Eduard Touwslager, de werkelijke naam van Papa Touwtjie, die in 2005 overleed, was voor Cyriel een bron van inspiratie. Op 11-jarige leeftijd hoorde Cyriel te Kasabaholo bij een schoolvriend de artiest voor het eerst door de radio. “Dat is mij bijgebleven en vanaf toen luisterde ik naar zijn nummers. De woorden van ‘Papa’ leven in mij. Die man is een profeet.”

Reden

Het eerbetoon aan Papa Touwtjie valt samen met het weggeven van de spullen en Cyriel zegt, dat ook stilgestaan moet worden bij de reden van het geven van de spullen. “Het was een ingeving en ik heb het waargemaakt. ‘Papa’ had het altijd over zaken als armoede, respect en de verschillende bevolkingsgroepen die met elkaar moeten samenwerken. Bovendien is december zijn geboortemaand.”

Voelbaar

Cyriel benadrukt, dat niet moet worden weggerend voor de realiteit en dat de samenleving het moeilijk heeft. “De woorden van Touwtjie zijn tot op de dag van vandaag nog voelbaar. Hij vervolgt dat alleen maar klagen daarbij niet de oplossing is “want sommigen klagen, maar zij doen niets voor het land”, licht Cyriel toe. Hij verduidelijkt dat het initiatief vooral op de jeugd is gericht, omdat deze groep de klappen ook voelt. “Vandaar deze inzet om een steentje bij te dragen.” 

Via het eerbetoon aan Papa Touwtjie wil hij ook laten zien dat daadkracht meer betekent dan woorden. Het eerbetoon omschrijft hij als ‘Cyriel to Papa Touwtjie, Papa Touwtjie is altijd een profeet voor mij geweest’.

RB 

error: Kopiëren mag niet!