Forse straffen voor beroving juwelierszaak

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor veroordeelde dinsdag 29 november vijf verdachten voor het beroven van een juwelierszaak aan de Jamaludinstraat op 4 oktober 2020.

De vijf daders gingen op die dag naar de juwelierszaak met een voertuig waarvan de kentekenplaat was afgedekt met een mica plaat. Daarnaast hadden zij de deuren van het voertuig voorzien van stickers om herkenning te voorkomen. Ze stapten gewapend de juwelierszaak binnen en maakten sieraden met een totaalgewicht van 3 kilogram buit. Eveneens werden dure horloges uit de etalagekast weggenomen. Een koper in de winkel werd ook beroofd van een halsketting van 40 gram goud, geld en sleutels.

Na de daad reden de verdachten in de auto naar de Tourtonnelaan en lieten de wagen daar achter voor Maikel J. om de auto te wassen. Voorafgaand daaraan heeft de verdachte Cyriel O. van het witgelakt voertuig windowfilm wegtrokken. Die was eveneens aangebracht om het voertuig een ander uiterlijk te geven. Maikel heeft het voertuig gewassen en ontving daarvoor SRD 500. Tijdens het politieonderzoek werd Maikel ook aangehouden en hij heeft de politie geholpen de overige verdachten in kaart te brengen.

Zijn advocaat Chandra Algoe diende na twee weken een verzoek tot invrijheidstelling in voor deze verdachte en Maikel reeds op 10 november 2020 in vrijheid gesteld. Gedurende de strafzaak werd Maikel ook als getuige verhoord tegen de overige verdachten. 

De verdachten Cyriel O., Jerwien K., Shemar H. en Jerrel A. bekennen het feit te hebben gepleegd. De inmiddels ontvluchtte Sariga Delton heeft verklaard alleen het voertuig te hebben gehuurd.

Het Openbaar Ministerie achtte het strafbaar feit wettig en overtuigend bewezen en eiste voor alle verdachten een gevangenisstraf van 6 jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest en gevangenhouding.

De Kantonrechter differentieerde de strafmaat waarbij rekening werd gehouden met het verleden van de verdachten. Cyriel en Jerrel. die al een flink strafblad hebben, werden conform de eis veroordeeld. Jerwien werd een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd. Shemar, die nog een schoon strafblad had, kreeg een gevangenisstraf van 5 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Aan Sariga zou de Lantonrechter ook deze straf opleggen, maar omdat hij ontvlucht is, legde de rechter hem een straf van 5 jaar onvoorwaardelijk op met bevel van onmiddellijke gevangenneming.

error: Kopiëren mag niet!