“Regering, gaat u het vertrouwen van die 90% burgers nu ook schaden?”

“De burgers hebben nog niet massaal aangegeven dat het slecht gaat, probeer het dan op een andere methode, regering”

Maliq, 36 jaar, zegt in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat hij heeft gemerkt dat een bericht is verspreid over de stopzetting van publicatie van de bedragen van de wisselkoers door een cambio. Hij vraagt zich af wat daar mis mee is.

Voor Maliq was het handig om de wisselkoersen dagelijks bij de hand te hebben, omdat hij dagelijks in contact staat met mensen die graag de wisselkoersen willen weten. Zo kon hij dan even een kijkje nemen op de website van de desbetreffende cambio. “Nu kan het niet meer, elke keer weer doet de regering er alles aan om juist dat wat de burgers goed uitkomt, te verwijderen”, zegt hij.

Transparantie is zoek 

“Hetzelfde gebeurt met alle andere dingen in het land. Waarom haalt de regering de druk die er is op de samenleving niet weg? Daaraan zou de samenleving meer hebben”, zegt Maliq boos tegen de redactie. Het land wordt volgens hem met de dag duurder. Vertrek van deze regering en een puinhoop achterlaten voor iedereen die wil komen is absoluut geen keuze meer, maar dit waarmee de regering bezig is, noemt hij een slecht transparant beleid. 

“De regering heeft bij het aantreden en op vele andere momenten hard geschreeuwd, dat ze gaat voor een transparant beleid. Dit is niet te merken aan haar gedrag en de dagelijkse gebeurtenissen. Het lijkt er gewoon op, dat de regering niet transparant wil zijn en dat we als burgers verrast moeten worden met vooral een hoge koers.”

Maliq zegt ook, dat de burgers al weten dat de koers verder zal blijven stijgen. Burgers zijn zich volgens hem ook bewust dat alles duurder zal worden. 

“Deze regering naar huis sturen is jammer genoeg ook geen optie meer, dat merk ik ook aan de resultaten van de opkomst bij de verschillende protestmanifestaties. Men wil op enkele na deze regering echt de kans geven en het geloof in ze zetten. Deze regering moet het tegendeel niet proberen te bewijzen en vooral niet denken dat men niet weet dat ze een loopje willen nemen met hen”, zegt hij.

Oproep aan de regering 

Maliq geeft afsluitend aan, dat de president zelf had aangegeven hoe groot die groep was die niet aanwezig was tijdens de protestmanifestaties van de Organic Movement. “Gaat hij nu ook die groep oproepen om door het weinig vertrouwen de straat op te gaan? Ik hoop het niet”, zegt Maliq. 

Hij roept de president tenslotte op om het beleid waar nodig te herzien en samen met alle burgers te zorgen voor een beter Suriname.

GW

error: Kopiëren mag niet!