Standhouders Haïtiaanse markt geven niet op

De verkoop op de Haïtiaanse markt aan de Drambrandersgracht in Paramaribo heeft zijn dagen waarop er aanloop is, maar het is sommige  burgers opgevallen dat het er toch stil is. Een standhoudster zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij zich niet stoor aan de situatie en haar geld juist probeert te maken.

“De mensen hebben nu geen geld en je hebt enkelen die hebben ontvangen, maar nu even met andere dingen bezig zijn. Voor nu reken ik op de vaste klanten die dagelijks komen”, aldus de standhoudster.

“Er zijn mensen die geen rijst eten en juist veel aardvruchten. De meeste standhouders op de haïtiaanse markt verkopen aardvruchten, peper en enkele vruchten, het verkopen van groenten gaat niet zo best, vandaar dat zij daaraan niet deelnemen. Ik vind de standhouders en andere burgers die meedoen langs de straat met de verkoop wel sterk”, zegt een vrouw. “Door zon en regen zie je enkele ze hen bij hun stand, ondanks dat zij niet goed voorzien zijn van een goede omgeving doen zij mee met de verkoop.” De vrouw zegt, dat zij dagelijks haar inkopen bij de Haïtiaanse markt  wenst te doen.

“De Centrale Markt heeft meer opties, maar met mijn dagschema heb ik geen ruimte om te wandelen of te lopen zoeken naar de dingen die ik nodig heb. Ik merkte dat er een drive-in was, maar dat werkte op den duur ook niet. De beste oplossing is dat je uit die drukte bent of niet in het centrum hoeft te zijn. Over het algemeen is alles verwarrend in het centrum, waar je bankzaken moet doen zie je een visverkoper en groenten. En waar je kleren moet kopen, zie je hetzelfde of zelfs mensen die maaltijden verkopen. Lopen kan ook niet, je moet ieder keer uit kijken vooral als je niet op het voetpad kan lopen of aan de kant. Dus weg van al die ellende. De verkoop aan de Drambrandersgracht komt voor mij heel handig uit. Hoe ik ook het meest aardvruchten gebruik is het prima.” 

Een andere standhoudster zegt, dat zij geen problemen heeft en ook al heeft zij problemen, dan zoekt zij een oplossing. Zij benadrukt dat zij alle centjes nodig heeft en blij is dat zij op zo een manier mee kan doen met de verkoop. “Je hebt enkele van ons die nog naar een vast verkooppunt zoeken, dus ik probeer het beste te maken met wat ik heb.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!