Niet bekend hoe minOWC herhaling van immoreel-en wangedrag onder studenten zal voorkomen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) schreef afgelopen weekend in een persbericht, dat zij het immoreel- en wangedrag van IMEAO-4 studenten afkeurt. De studenten zouden zich tijdens een schoolfuif op 24 november op de meest ordinaire wijze hebben gedragen. 

De samenleving reageerde geschokt hierop en uitte haar misnoegen hierover. Het ministerie geeft aan, dat zij volledig staat achter deze terechte verontwaardiging. Naar zeggen van het ministerie zal een diepgaand onderzoek ingesteld worden en zullen de nodige sancties aan betrokkenen waaronder de schoolleiding en studenten worden opgelegd, om dit gedrag resoluut af te straffen. 

Aan het eind van het persbericht wordt de samenleving gerustgesteld dat dit “fenomeen” zich niet zal herhalen. Echter is het niet bekend hoe dit bewerkstelligd zal worden. Minister Marie Levens heeft vooralsnog geen reactie hierop gegeven.

De FOLS-president (Federatie van Organisaties van Leerkrachten) Marcellino Nerkust, zegt desgevraagd in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat de directie van de school wat oplettender had moeten zijn. “Er zou toezicht gehouden moeten worden op het evenement en men had meteen moeten ingrijpen.” Volgens Nerkust had het evenement gelijk gestopt moeten worden door de directie. Dit is echter niet gebeurd. 

Ook de voorzitter van de BvL/ALS (Bond van Leraren/Alliantie voor Leerkrachten in Suriname), Reshma Mangre, werd benaderd voor een reactie, maar heeft vooralsnog niet gereageerd. 

SK

error: Kopiëren mag niet!