De NDP-massa

De fotografische momentopnamen van de jongste protestdemonstratie van de NDP dienen slechts ter illustratie van het bericht. De teksten hoeven niet per se uit de mond te zijn geplukt van personen die zijn afgebeeld.

Haantje de voorste

Observanten en de menigte merkten op: “Het succes van een protestdemonstratie wordt mede gemeten naar het aantal personen, dat op de been wordt gebracht. Als het alleen daarvan zou afhangen zou de NDP-mobilisatie tot nu toe als mislukt beschouwd kunnen worden. Slechts een handje vol haantje de voorste toonden hun gezicht.”

Afstandelijk

“Tijdens de mars door het centrum van de stad, werd het protest niet echt enthousiast toegejuicht. Er sloten zich geen sympathisanten aan bij de stoet.”

Achterban platzak

“Het nog niet massaal verschijnen van de NDP-aanhang en sympathisanten is te wijten aan een combinatie van factoren. Stress, burn-outsyndroom en depressie werken verlammend. Door de malaise hebben de mensen niet eens genoeg geld om een flesje water te kopen, laat staan om iets op de maag te zetten.”

Verwend

“De aanhangers van de NDP zijn verwend. In het verleden werden staatsmiddelen, voertuigen, overheidsmedia, eten en drinken, alles wat nodig is om mensen uit alle hoeken van het land het land bijeen te brengen bekostigd uit landskas. De ambtenaren kregen tij en ontij een vrijbrief om hun werkplek te verlaten. Wat zakgeld ontbrak er voor sommigen niet.”

Partijkas

“De uitgaven moeten nu uit de partijkas worden gehaald, maar die is zoals bij alle politieke partijen leeg. Het zijn de kapitaalkrachtige sponsoren die voor de kosten opdraaien. Weinigen zitten daarop te wachten.”

HD

error: Kopiëren mag niet!