President Santokhi decoreert bijzondere Surinamers

In het kader van 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname heeft president Chandrikapersad Santokhi woensdag 23 november een aantal Surinamers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk, gedecoreerd. Onder de decorandi bevinden zich hoge politieofficieren, medici, sporters, onderwijzers, geestelijken en anderen in een groep van in totaal 127 personen. Multi-ondernemer Armand van Alen kreeg de op een na hoogste onderscheiding, te weten het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm.

Schouderklop 

Deze traditionele ceremonie naar aanloop van de onafhankelijkheidsviering vond in de achtertuin van het presidentieel paleis plaats. Het staatshoofd uitte zijn waardering richting die personen die zich voor de ontwikkeling van het land hebben ingezet.

Het gaat om 127 burgers die zich op maatschappelijk en ander vlak verdienstelijk hebben gemaakt. De decoraties zijn een schouderklop van het hoogste gezag van het land aan Surinamers. Het was, aldus de president, op z’n plaats om hardwerkende, sociaal bewogen en getalenteerde Surinamers die een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van land en volk, die eer te geven. 

Jaarlijks worden diverse personen voorgedragen om in aanmerking te komen voor een decoratie. Voor de regering is het een eer om hen als voorbeeld te stellen. 

Trots

Wegens Covid-19 voorzorgsmaatregelen zijn de onderscheidingen niet opgespeld, maar wel overhandigd aan de mensen. Desondanks toonde president Santokhi zich ingenomen de nodige eer te geven aan elke Surinamer die zich bijzonder en belangeloos heeft ingezet. Dit geldt ook voor hen die zich buiten de landsgrenzen verdienstelijk maken voor de goede naam en eer alsook de groei en bloei van Suriname. Het staatshoofd gaf de gedecoreerden mee, dat ze trots mogen zijn en tevens als een stimulans dienen voor andere Surinaamse burgers.

“Beschouw deze eer als een waardering, die u voor alle andere harde werkers draagt”, richtte president Santokhi zich tot de groep gedecoreerden.

error: Kopiëren mag niet!