Help A Star Foundation op bezoek bij de president

De Help A Star Foundation is naar Suriname afgereisd voor het uitvoeren van enkele projecten. De organisatie is opgericht door de Surinaamse topzwemster Xiomara Getrouw, woonachtig in de Verenigde Staten. Het doel van Help A Star Foundation is om doven en blinden overlevingszwemtechnieken bij te brengen. De organisatie heeft in dit kader op dinsdag 22 november een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi en deelgenoot gemaakt van haar plannen en activiteiten.

Boek

Bij deze gelegenheid heeft Getrouw het boek “Suriname and Lesotho countries coming together” aan de president overhandigd. Getrouw zegt dat de organisatie twee grote projecten heeft gedaan in Lesotho in Afrika. “Lesotho heeft over het gehele land maar drie zwembaden en de kinderen die wij hebben geholpen zijn kinderen met HIV en andere ziekten. Sommigen hadden nog nooit een zwembad gezien. Hierna hebben wij besloten om naar Suriname te komen.” 

Over het bezoek aan president Santokhi merkt Getrouw op, dat het “een heel warm ontvangst was”.

Uit het persbericht van de president blijkt dat de president ingenomen bleek te zijn met de doelen van de stichting. Verder gaf hij aan vol interesse uit te kijken naar de projecten die in Suriname zullen worden uitgevoerd. De president is de organisatie dankbaar voor het initiatief om groepen in Suriname technieken bij te brengen. De eerste burger van het land noemde dit “een enorme bijdrage voor Suriname in het algemeen en in het bijzonder voor kinderen met een beperking. Leerkrachten, ouders en participanten ervaren dit heel goed.” Ook bleek dat het staatshoofd is ingenomen met het feit dat ook kinderen van het binnenland betrokken zullen worden bij het project.

Getrouw merkt nog op, dat de president de stichting succes heeft toegewenst met de projecten en aan heeft gegeven om waar mogelijk te ondersteunen.

Help A Star Foundation is opgericht met als doel, om door middel van ondersteuning op diverse wijze, kinderen in de wereld die onder moeilijke omstandigheden leven te helpen om hun potenties toch volledig te laten ontwikkelen.

In Suriname heeft de organisatie 40 slechtziende en slechthorende kinderen zwem- en verdrinkingstechnieken bijgebracht. Er zijn ook trainingen verzorgd aan gediplomeerde en ervaren trainers, zodat zij kinderen met een beperking ook zwemvaardigheden kunnen bijbrengen.

Help A Star heeft ondertussen al groepen leerlingen van de Kennedy- en de Louis Brailleschool nieuwe technieken geleerd die moeten helpen om verdrinking te voorkomen. De kinderen hebben nieuwe technieken waaronder leren drijven geleerd. De trainingen zijn gedurende drie dagen tot en met 18 november verzorgd.

RB

error: Kopiëren mag niet!