Goedkoop bestaat al geruime tijd niet meer!

Gezien de opmerkelijke koersstijgingen dagelijks worden ondernemers gedwongen zich aan te passen wanneer het gaat om de prijzen van hun producten.

Aanpassen op welke manier?

“Je kunt niet van de klant vragen dat hij of zij je duizenden SRD’s geeft, dus je maakt het op de een of ander manier makkelijker voor jezelf en je neemt gewoon wat dollars”, zegt Safrina, een modeontwerpster. Ze vervaardigt in haar dagelijkse business casual kleding voor zowel dames en heren. Ze heeft eerder al altijd gewoon in Surinaamse dollars haar producten verkocht en toen kwam een andere medaille, want de spullen waren aan qua prijs aan de hoge kant vanwege de tijd en uitgaven die ze maakt om haar kleding te vervaardigen. Nu komt ze gewoon niet meer uit. De prijzen zijn hoog en schrikken de klant af als ze voor een normale blouse drie tot vierduizend SRD moeten aanhoren bij de verkoopster in de boetiek. Daaraan kan Safrina echter weinig doen.

Goedkoop is duurkoop

Safrina geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het makkelijk is om ondernemers te bekritiseren dat hun prijzen hoog zijn, maar de investering die er wordt gedaan neemt men weinig tot bijna nooit in acht. “Meneer gratis en goedkoop zijn al geruime tijd gevlucht uit het land”, zegt ze. Voor haar is het altijd een uitdaging geweest om prijzen klantvriendelijk te houden. Nu is het veel erger dan voorheen. Gelukkig hoeft ze over haar klantenbestand niet te klagen, ze doen er van alles aan om iedere dag weer perfect het huis uit te stappen. 

Nu doe ik het gewoon in vreemde valuta

“Om te voorkomen dat men schrikt van de hoge prijzen zet ik die rustig om in vreemde valuta. Zo koopt een klant een blouse voor slechts 100 dollar terwijl die omgerekend meer dan drieduizend SRD ervoor had moeten betalen”, vertelt ze verder.

“Natuurlijk heb ik klanten die het eerder in Surinaamse dollars willen betalen, voor hen is er ook een koers. Zo doe ik het nu. Ik kan niet anders, anders kom ik ook niet uit. Mijn spullen worden geïmporteerd en voor mij is kwaliteit heel belangrijk. De prijzen voor kwaliteit stoffen liggen gezien de koers erg hoog. Ik word dus gedwongen om dit soort maatregelen te treffen, niet om klanten te pesten, maar om mijn onderneming draaiende te houden”, zegt ze afsluitend in het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!