NDP-fractie wil inzage in overeenkomst diepwaterhaven Nickerie

De NDP-fractie in de Nationale Assemblee heeft dinsdag 22 november tijdens de openbare vergadering opnieuw aangedrongen op inzage in de overeenkomst inzake de aanleg van de diepwaterhaven Port of Nickerie.

Fractieleider Rabin Parmessar zei, dat dit diepwaterhaven project wel goed zal zijn, maar vindt dat de regering meer openheid van zaken moet geven. Met dit project zou een investering van ruim US$ 5 miljard gemoeid gaan. Waar komt dit geld vandaan en wie zitten er allemaal achter, wilde hij weten. 

De Port of Nickerie is een initiatief van de Surinaamse overheid in samenwerking met de N.V. Havenbeheer Suriname, Phoenix Development Company en Port of Rotterdam. Parmessar heeft eerder bij een andere gelegenheid de vrees geuit dat de overeenkomst rond de diepwaterhaven een soort HPSG-deal is. Het parlement moet daarom inzage gegeven worden in de overeenkomst. Door de overheid is er een groot stuk land in Nickerie beschikbaar gesteld. 

Fractiegenoot Melvin Bouva vindt dat voor een dergelijk project de regering de bevolking via het parlement moet informeren. Hij noemt de regering een “grappenmaker”, omdat zij het niet nauw neemt met het parlement.

SS

error: Kopiëren mag niet!