Geen animo op derde dag CLO-straatactie

Er is gisteren, maandag 21 november, op de derde dag van de straatacties van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) van Ronald Hooghart nauwelijks sprake van enige opkomst van protesterenden. De groep die zich op en rond het oude vlaggenplein aan de Waterkant verzamelde bestond voornamelijk uit de kleine kerngroep die vorige week donderdag en vrijdag er ook al was en een soort trekkersrol vervulde. 

Aan de Waterkant nabij het oude vlaggenplein werden mensen uitgelegd en opgeroepen waarom men de protestacties moet ondersteunen. De alsmaar stijgende prijzen van eerste levensbehoeften en nutsvoorzieningen, de wisselkoers en hoge brandstofprijzen moeten worden teruggedraaid en de regering moet opstappen.

Dat mensen het hebben laten afweten om de straat op te komen komt volgens Ronald Hooghart doordat zij door leidinggevenden op hun werkplek worden bedreigd met sancties.

Enkele landsdienaren op het ministerie van Openbare Werken die vorige week aan de straatacties deel hebben genomen, zijn aangezegd hun afwezigheid op het werk te verklaren.

SS   

error: Kopiëren mag niet!