Bestuur SML: “Overeenkomst en overdracht van perceel en pelmolen die moet nietig verklaard worden”

In een brief, heeft het bestuur van de SML (Stichting Machinale Landbouw) haar ontevredenheid laten blijken over de gang zaken rond een overeenkomst die gesloten is en een overdracht van een perceel en een pelmolen. De brief werd verzonden naar president Chandrikapersad Santokhi,, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De redactie verneemt van betrouwbare bronnen en uit informatie in genoemde brief, dat een perceel met pelmolen is gekocht door het SML voor zeker 1.8 miljoen dollar en weer is verkocht door de toenmalige voorzitter van het SML. Hoeveel het de koper heeft gekost is onduidelijk. Ten tijde van het aangaan van de overeenkomst was de voorzitter van de SML ook president-commissaris van Westland SaMa Group nv, zo wordt in het schrijven benadrukt.

De gang van zaken binnen de SML leek op den duur meer op dat van een naamloze vennootschap dan dat van een stichting. Uit het schrijven blijkt verder, dat er tijdens een algemene ledenvergadering met de toenmalige LVV-minister Soeresh Algoe is overeengekomen dat er onroerende goederen van de SML verkocht zouden worden aan onder andere SaMa Group nv.

Doekhie had gewaarschuwd

Het is overal bekend, dat deze zaken ervoor gezorgd hebben dat er een breuk is ontstaan in de NDP tussen Rashied Doekhie en delen van de partij. Doekhie heeft toen deze mensen voor tovers uitgemaakt. De voorzitter van het Stichtingsbestuur van de SML is dezelfde persoon die ook president-commissaris is bij SaMa uroep. Er zijn dus kort gezegd: “eigendommen verkocht aan zichzelf”. 

De voormalige minister Algoe had toen ook volgens Doekhie een heel vuile rol in het geheel gespeeld. Doekhie noemde hem de corrupteling van de eeuw. Deze breuk heeft zelfs bijgedragen aan het grote verlies van de NDP in Nickerie. De hoofdvraag in het schrijven: Hoe kan het dat een pelmolen die pas 3 maanden terug voor 1.8 miljoen dollar werd gekocht, weer verkocht wordt? Omdat er geen sprake is van een NV, maar van een stichting kan men nooit praten van een vergadering van aandeelhouders.

De redactie heeft geprobeerd met leden van het bestuur bij de SML te praten, maar dat is tot dusver niet gelukt.

GW

error: Kopiëren mag niet!