Kinderen zijn mensen, dus mensenrechten gelden ook voor kinderen

Het Kinderrechten Instituut, gevestigd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, gaat samen met veel andere actoren, waaronder het Institute for Graduates Studies and Research (IGSR), voor een beter bestaan en bevordering op alle fronten van kinderen.

Opening ceremonie

Bij het universiteitsinstituut voor kinderrechten vond de onthulling van het naambord van het instituut plaats onder toeziend oog van de voorzitter van het universiteitsinstituut voor kinderrechten mr. Maya Manohar en Javier Córdoba, namens UNICEF Suriname. 

Diverse culturele klederdrachten en kindertjes waren op het terrein van de universiteit. Ze waren speciaal uitgenodigd om dit mee te kunnen maken. Het ging immers om de opening van het Kinderrechten Instituut. Na een rondleiding op de universiteit mochten ze deelnemen aan de onthulling van het naambord. 

Debat

Speciaal voor studenten van de juridische faculteit was in dit kader een debat dag georganiseerd door een groep studenten onder leiding van mr. Rinette Djokarto. Het debat werd georganiseerd om te kijken hoe de studenten over de stellingen denken, en om de studenten vooral de juridische vaardigheden dichter te brengen door praktische voorbeelden. Verschillende actuele situaties binnen Suriname die te maken hebben met kinderrechten zijn aan de orde geweest. 

Het beste debat van de dag ging over de adoptie van kinderen door ouders van hetzelfde geslacht. De punten die werden aangevoerd tijdens dit debat hebben de aandacht van de juryleden, allen docenten op de juridische faculteit zijn, getrokken. 

De studenten hebben laten merken hoe de samenleving er tegenover staat dat kinderen worden geadopteerd door ouders van hetzelfde geslacht, maar ook het belang van het kind bij zo een adoptie was voor de studenten een belangrijk aandachtspunt.

GW

error: Kopiëren mag niet!