NPS installeert nieuw bestuur te Commewijne – “Mensen pinaren”

De NPS heeft een nieuw bestuur geïnstalleerd in het district Commewijne. Voorzitter van de partij, Gregory Rusland, zei in zijn toespraak dat het doel is om meer kiezers te bereiken in Commewijne.  “De boodschap van de NPS moet Commewijne bereiken”, zei hij.

Ook haalde hij aan, dat het land niet draait en dat de NPS “de zijde van het volk kiest.” Ongeacht welke regering aan de macht is, de problemen van het land moeten aangepakt worden en zijn er moeten maatregelen hiertoe nodig, hield Rusland het enthousiaste publiek voor. Hij keek ook naar de oorsprong van de schuldenlast van het land. “Het nemen van leningen op leningen is niet goed omdat het terugbetaald moet worden, iets wat men niet had verteld.” Rusland zei dat mensen ‘pinaren’.

“Maatregelen zijn nodig om deze groep in het proces te ondersteunen.” Voorbeelden van waar maatregelen nodig zijn volgens de partijvoorzitter in de gezondheidszorg en in het onderwijs. “De  is niet helemaal tevreden, maar zit in de coalitie. Wij van de NPS zijn geen lafaards, wij zitten in de coalitie, wanneer wij zeggen dat wij het proces ondersteunen dan ondersteunen wij dat om het land te besturen.”

Maar, Rusland riep de regering ook op om maatregelen te treffen voor verbetering. Hij wees op de stijgende prijzen. Daarbij noemde hij wel de internationale factoren die een rol zouden spelen bij die stijgingen. “Maar, in de fase waarin wij nu zitten moet nagegaan worden wat de noden zijn van het volk.” Als coalitiepartner doet de partij er alles aan om zich in te zetten voor de noden van het volk, herhaalde Rusland.

Ervaring

Politicus Marlon Budeke wees op de ervaring die de partij heeft om het land te besturen. Hij blikte daarbij terug op de periode 2002 tot en met 2010 die hij als voorspoedig omschreef. Na die periode sprak het NPS-lid te Commewijne van een neerwaartse spiraal. “Het volk is vergeten dat om een land te besturen ervaring nodig is”, hield Budeke het publiek voor.

RB

error: Kopiëren mag niet!