Vermoedelijke schutter en kompaan slachtoffer dodelijke schietpartij Drambrandersgracht aangehouden

Bij een schietpartij dinsdag 15 november in de Drambrandersgracht te Paramaribo is de 24-jarige Keith Nijon om het leven gekomen. Zijn 29-jarige kompaan F.B. is later op de dag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg op 15 november een melding van een schietpartij in de Drambrandersgracht ter hoogte van Albina taxi. Daar aangekomen troffen agenten het slachtoffer aan, die geen teken van leven meer vertoonde, met schotverwondingen in zijn voertuig aan. De auto waarin de man was gezeten vertoonde een aantal kogelinslagen.

Volgens het voorlopige onderzoek en volgens beschikbare beelden stapte de vermoedelijke schutter G.S. uit een zwarte pick-up die in de straat geparkeerd stond, terwijl zijn, voortvluchtige, kompaan in de pick-up bleef zitten.

G.S. nam vervolgens plaats in de auto waarin Nijon en zijn kompaan F.B. zaten. Op een bepaald moment werden er schoten gelost, waarbij B. uit het voertuig stapte en in de richting van de Fred Derbystraat rende en vervolgens in een taxi stapte. De schutter stapte ook uit, waarop Nijon met zijn voertuig de plek wilde verlaten. Tijdens het wegrijden loste G.S. een aantal schoten op het voertuig, waarbij het slachtoffer vermoedelijk weer werd geraakt en tegen een stilstaande auto reed. 

Toen de politie ter plekke verscheen overhandigde een omstander de agenten een vuistvuurwapen. Het vermoeden bestaat dat dit wapen van het slachtoffer moest zijn.

Na de daad nam de schutter G.S., die over de Nederlandse nationaliteit beschikt, weer plaats in de pick-up die met volle vaart wegreed. Via Frans-Guyana probeerde hij naar Nederland te vertrekken, maar werd door de autoriteiten van Frans-Guyana aangehouden. Aan zijn uitlevering wordt gewerkt. 

De zwarte pick-up werd woensdag 16 november onbeheerd aangetroffen op de Martin Luther Kingweg. In de pick-up werd een vuistvuurwapen gevonden. Zowel de pick-up als het wapen zijn door de politie in beslag genomen.

Het lichaam van Keith Nijon is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) door de politie ter obductie in beslag genomen, terwijl na overleg met het OM de verdachte F.B. in verzekering is gesteld. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!