FIFA-baas zegt dat hij zich ‘homo, gehandicapt … als een vrouw’ voelt

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft aan de vooravond van het WK een felle aanval op het Westen gelanceerd wegens kritiek op Qatar vanwege zijn slechte staat van dienst op het gebied van mensenrechten.

In een toespraak van een uur zei de Zwitsers-Italiaanse 52-jarige dat Europese critici het gastland verkeerd voorstelden en dat iedereen welkom is.

“Vandaag voel ik me Qatarees. Vandaag voel ik me Arabisch. Vandaag voel ik me Afrikaans.

Vandaag voel ik me homo. Vandaag voel ik me gehandicapt. Vandaag voel ik me een arbeidsmigrant”, zei hij. “Natuurlijk ben ik geen Qatari, Arabier, homo of gehandicapt. Maar ik was de zoon van een migrerende werknemer, zag hun omstandigheden. Niet in Qatar, maar in Zwitserland.” Later voegde hij eraan toe dat hij zich ook ‘als een vrouw’ voelde.

Hij zei dat Qatar, net als Zwitserland, vorderingen zou kunnen maken op het gebied van mensenrechten, maar dat het Westen zich als onderdeel van het proces moest inzetten en niet langer hypocriet moest zijn.

“Ik denk dat voor wat wij Europeanen de afgelopen 3000 jaar hebben gedaan, we ons moeten verontschuldigen voor de komende 3000 jaar voordat we mensen morele lessen gaan geven.”

error: Kopiëren mag niet!