WK poll: Surinamers zien Brazilië als favoriet om WK Voetbal te winnen

Brazilië is volgens een WK Poll van Dagblad Suriname de favoriet om wereldkampioen te worden in Qatar. 

Volgens een online gehouden WK poll op de website van Dagblad Suriname, waar 709 personen hebben gestemd, is Brazilië met 268 stemmen (38%) de favoriet om de zesde keer de WK-beker thuis te brengen.  Argentinië staat in de poll lijst als tweede favoriet van Surinamers. De ploeg van Messi en co verkreeg 151 stemmen (21%).  

De lijst bevatte acht top favoriete landen volgens internationale peilingen. Na Brazilië en  Argentinië staan verder op de lijst Nederland met 77 stemmen (11%) en Duitsland met 69 stemmen (10%). Frankrijk volgt als vijfde met 49 stemmen (7%). 

Portugal (20 stemmen, 3%), Spanje (14 stemmen, 2%), Engeland (14 stemmen, 2%) en Belgie (8 stemmen, 1%) zijn de resterende landen op de lijst.

Opvallend is dat 5% van de stemmers (38 stemmen) vindt, dat een ander land kampioen zal worden voor de komende vier jaren.

Het wereldkampioenschap in Qatar start vandaag, zondag 20 novemer, en zal gespeeld worden tot en met 18 december, wanneer de finale gespeeld zal worden in het nieuw gebouwde Lusail Iconic Stadion in Lusail, Qatar.

error: Kopiëren mag niet!